Monday, August 26, 2013

Minal Aidin Wal Faizin



Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh.

Wah beraya sakan nampak sampai blog pun tak ter update. Sibuk sebenarnya..... Bulan Ramadhan aku ambil tempahan menjahit baju, tidak lah banyak sangat. Tapi memandangkan aku berpuasa, production pun macam siput..... (Walaupun sesungguhnya ketika tidak berpuasa pun macam tu juga... *roll eyes*). Alhamdulillah rezeki dari Allah...

Apa cerita raya? Keluargaku alhamdulillah, dapat berkumpul semua adik beradik raya tahun ni. Seperti juga tahun-tahun sebelumnya... Paling meriah rasanya melayan kerenah anak buahku yang paling kecik, Hakim 1++ tahun yang tinggal di KK. Penat ya amat..... Padahal nenek & mamitnya (makcik, aku la tu) awal-awal sudah booking mau jaga budak ni sepanjang cuti raya ni. Surrender!! Main pass-pass kami mamit & nenek menjaga, mama budak ni siok-siok layan tv..... hahahaha....... 2 minggu saja dorang cuti raya, sekarang rindu la pulakkkk dengan Hakim..... huhuhu..... Sekarang mencari-cari peluang untuk ke KK jumpa itu budak. 

Raya pertama kami buat kenduri arwah nenek di rumah, selepas selesai solat sunat Raya. Banyak kerja sampai tidak terambil gambar. Tengah hari pergi ke rumah mertua. Lepas tu balik rumah, tidorr..... Raya ke-2 pula duduk rumah saja, sebab hujan sepanjang hari.Aada juga yang datang beraya. Alhamdulillah. Kalau tidak, tutup pintu la jawabnya...... Raya selebihnya pula ada saja urusan, sampai jemputan ke rumah terbuka pun tidak dapat dihadiri semua... Lepas tu, hujan lagi.... Begitulah sambutan rayaku tahun ni. Kurang meriah dari raya pada tahun sebelum ni. Yang paling ketara, kumpulan budak-budak pun tiada yang datang beraya untuk duit raya. (Pasal hujan lah tu mungkin kena marah oleh bapa mama dorang). Jadinya, duit raya yang siap dalam sampul tahun ni tidak habis disedekahkan..... Hajat tidak tercapai...... 

Itulah cerita rayaku yang suam-suam kuku......

Aku sebenarnya mau update pasal baju raya. Tapi di entry yang akan datang lah ya. Pasal gambar belum ready lagi... ada baju yang aku belum pakai lagi. 

Salam aidil fitri, maaf zahir dan batin.


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...