Saturday, February 27, 2016

Kurung Moden Prada Lace Yang Ohsem (Part II)

Assalamualaikum.

Post title tu saja je bagi gempak. Huhuhu...

Ni adalah tempahan kedua ofismate ku. Guna lebihan prada lace yang sama. Warna kain saja yang lain. See, beauty is subjective. Can go by any color. Your kain, your lace. Aku hanya si Tukang Jahit. Hahaha..

Kurung Moden Prada Lace separuh dan lengan.


Disebabkan lace sudah tidak cukup, so buat separuh saja lah ya. Puuuuunn boleh. Kalau separuh pun tak cukup, di lengan seja puuunn boleh. Haa.. Sukati lah kan. Asal kan nampak cantik.

Bye.



Monday, February 22, 2016

Kurung Moden Prada Lace Yang Ohsem

Assalamualaikum.

Prada lace is soooo last year, I know. Tapi akan tetap disukai tahun ni. First time tahun ni ofismate ku tempah baju dengan Prada Lace. So pretty, I also fall in love. Kami beli sama-sama di Lace, Beads & Rhinestones, harganya RM32.90 semeter waktu sale. Beli semeter cukuplah untuk sepasang baju. Kalau saiz badan selim ya amat tu boleh juga untuk 2 pasang, sepasang full lace, sepasang lagi separuh lace. Macam yang ofismate ku ni tempah. Nanti aku post lagi sepasang, ok.

Kurung Moden Full Lace di bahagian depan dan lengan.

Apa yang pasti, Prada Lace ni berat. So boleh cover perut tuuu (^_^). Ta zabarrr nyaaa.....  mau buat my own prada lace.




Friday, February 5, 2016

2 0 1 6



Happy New Year. I hope it is not too late.

This year, I want to focus on my sewing business. I want to note every cents I make, monthly. So that I can keep track of this small, so-called-business of mine. And, blog about it.

Last year, I sew mostly for pleasure. And to try more designs and pattern. So this year, I want to sew more clothes. Haha.. Only if my baby let me. But she'd been a good girl so far. Alhamdulillah for that. 

I'll share the pictures of clothes I sew later ya. 

So, wish me luck.


SEW more,
BLOG more,
and LOVE more.


"PEACE & SPREAD THE LOVE"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...