Monday, September 24, 2012

Zip Clutch

Introducing..... a new product for custom order. 

Sangat roomy, simple and secure (keeps your stuff inside)








Custom order akan diumumkan bila sudah open ya.

Gudnite :)

Tuesday, September 18, 2012

Blouse Labuh Dan Jubah

Hye..

Kali ni buat blouse lah pulak. Tempahan dari SIL. Dia hantar kain cotton yang gojes dan tempah blouse yang labuh.








Yang ni pula satu lagi jubah yang my aunty tempah.




Saturday, September 15, 2012

Jubah


Assalamualaikum.

Kali ni mau cerita pasal jubah pula.

My Aunty hantar kain untuk dibuat jubah. Heran, selalunya my aunty hantar ke tempat Mama. Mau cuba air tangan anak buah, KATANYA hehe.... Pastu ayat ending nya, takut kena marah Mama sebab selalu hantar banyak sekaligus. Hahaha... tau takuuuttt...... Bukan apa, Mama sekarang ni kurang mengambil upah menjahit. Mata kureng terang.... Buat baju sendiri saja la. Tetapi, oleh kerana my aunty ni suka pesen jubah Mama, maka anaknya ni pula diupah.

First time aku buat jubah, so sebelum tu belajar sikit dari Mama. Dapat la juga ilmu dan tips-tips membuat jubah dengan mudah. Alhamdulillah..... Inilah hasilnya.



















Friday, September 14, 2012

Bags Update

Sweetheart Shopper Bag for my Mom.




Pleated Purses for hubby's cousins.




An eye candy prints for my friend, Ruby.



Lovely isn't it?




New Label



Assalamualaikum.... 

Sekarang ni SewMeHappy dah ada new woven label. Order di Indonesia, group order with geng FB.

Sebelum ni pakai yang DIY ja... Ok la ni kan, design pun last minute, simple saja la..... 

Next time nak cari local lah pulak.

Saturday, September 8, 2012

PEPLUM

Tersangatlah IN sekarang ni ya.

Boleh jadi Peplum Kurung, Peplum Blouse, Peplum Dress...

Sangat cantik, tapi kalau daku yang pakai, hmmmmm.......

Nak cuba buat satu. Konsep dan teknik dah ada. Buat ja belum....





Gambar cedok dari google



Peplum yang Izara Aisyah pakai tu labuh sikit kan? Boleh la menutup mana-mana yang patut hehehe...

Next project ya   ^-^

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...