Thursday, January 23, 2014

Cuti-Cuti KL : Rombongan Cik Kiah dari Labuan

Assalamualaikum.

Amboi lamanya tak berupdate blog kesayangan ku ini. Tuan tanahnya sibuk, teraaaamat sibuk. Sibuk apa, aku pun tak tahu. Masa berjalan begitu pantas. Cemburu agaknya... hihi..

Ok alang-alang mengupdate, aku mau cover daripada post lepas. Selamat bercuti sekolah, Merry Christmas, Selamat tahun baru 2014, Salam Maulidur Rasul, dan Gong Xi Fa Chai.

November lepas, kami sekeluarga dengan anak-anak buah bercuti ke KL musim cuti sekolah. Paling gempak pun kami pergi Aquaria di KLCC. Selebihnya bershopping window di Jalan Tunku Abdul Rahman. Hotel kami pun disitu jugak. Hotel Starpoints namanya. Memang favorite place pun Jalan TAR tu. Macam-macam ada. Murahh pulak tuu.... 

Tu cerita November lepas la. Tahun ni, pergi KL lagiii... hadoi berlubang poket aku. Tapi kali ni mom sponsor catering helper dalam 5 orang. Bawa jalan-jalan. Yalah kan, sudah dapat rezeki lebih, apa salahnya belanja pekerja yang setia membantu. Lagipun, ada yang belum pernah jejak kaki di KL tu. Aku pulak, kena bawa untuk jadi tourist guide. Tourist guide lah sangat di KL tu! huhuhu... Selaku bodyguard la juga. Yalahkan, semua ahli rombongan perempuan, tolak adikku Aiman saja lah, tu pun belum baligh kuikuikui... Tapi apa boleh buat, bodyguard ni sampai Chow Kit terus berurut kaki. Sakit.... 

Kali ni kami tinggal di Hotel Palace. Datang KL pun pada hari cuti Thaipusam. Cadangan mau ke Batu Caves terus, tapi driver teksi sudah warning jalan ke sana tersaaaangat jem waktu tu. Kensel lah jawapnya. Lepastu mau naik bas KL Hop On Hop Off. Tapi susah betul mau cari tempat jual tiket bas tu. Kensel lagi jawapnya. Susah-susah, kami pegi Chow Kit dan pegi Menara KL saja. Dataran Merdeka of course lah, bukan jauh pun dari Jalan TAR. Pengalaman baru ku di KL, jalan kaki daripada Menara KL ke Jalan TAR. Haaaaaaaaaaaa...... Boleh? 


Haaa ni lah rombongan cik kiah dari Labuan. Ketua rombongan yang hujung sebelah kiri tu....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...